Waarom Your Social Club?

Meer aandacht voor verbinding, vitaliteit en welzijn

Geluk is zeker niet vanzelfsprekend. Ook al behoort Nederland tot één van de gelukkigste landen ter wereld, toch kampt ons land met een aantal belangrijke maatschappelijke vraagstukken, die door de coronacrisis alleen maar versterkt zijn. Uitdagingen die wel aandacht behoeven, juist omdat ze zo van impact zijn op ons persoonlijk geluk en maatschappelijk welzijn.

Your Social Club is opgericht vanuit de filosofie dat je als ondernemer doet waar je passie voor hebt en dat je de kans krijgt om maatschappelijk impact te maken met je bedrijf. Ons passie is om mensen te verbinden, gezelligheid te brengen en om een bijzondere beleving aan gasten te bieden. Vanuit die passie en uitgebreid marktonderzoek hebben wij een concept ontwikkeld voor de Leisure markt dat zijn weerga nog niet kent in Nederland. Een concept dat inspeelt op latente en bestaande behoeften in het hoogste segment. Dit alles met als ultiem doel om een stukje geluk te mogen verspreiden.

Daarbij springt de Club in op een aantal belangrijke maatschappelijke uitdagingen.

Steeds meer mensen voelen zich eenzaam
Meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich regelmatig eenzaam en dit treft alle leeftijden. Sociale isolatie heeft een grote impact op de gezondheid, vitaliteit en het dagelijks geluk. Door mensen weer met andere gelijkgestemden te verbinden, kun je die eenzaamheid terugdringen.

Stress, burn-outs en depressies zijn aan de orde van de dag
Nooit eerder kampten zoveel mensen met mentale problemen. Ondanks torenhoge zorgkosten zijn de wachtlijsten lang en is het gebrek aan specialisten groot. Dit brengt gezondheidsrisico’s mee én het heeft impact op de bedrijfsvoering van werkgevers. Aandacht voor preventieve zorg met programma’s op maat is daarom essentieel.

We bewegen te weinig en eten te vaak ongezond
Inmiddels kampt 49% van de Nederlandse bevolking met overgewicht, de oorzaak van veel lichamelijke klachten zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Sinds de pandemie werken veel mensen vaker thuis. Hierdoor nemen ook lichamelijke klachten steeds vaker toe en blijft beweging achter.

Een lichamelijke beperking zorgt voor veel hindernissen
Helaas hebben 1.7 miljoen mensen met een lichamelijke beperking nog altijd zeer slecht toegang tot sport- Wellness- en recreatiefaciliteiten in Nederland. Dit zorgt voor (nog meer) sociale isolatie en het beperkt de mogelijkheden voor deze groep om te participeren in de maatschappij en om te werken aan een goede balans en meer vitaliteit.

De zoektocht naar het nieuwe werken
Thuiswerken is populair. Veel werkgevers werken aan een hybride model en willen met kleinere kantoren flink op kosten besparen. Dit zorgt voor nieuwe uitdagingen. Minder verbinding en samenwerking met het bedrijf en tussen collega’s. Meer isolatie, eenzaamheid, stress en lichamelijke klachten. Ook is lang niet iedere thuissituatie geschikt voor thuiswerken. Dit alles in een competitieve markt, waarin talent schaars is en waar er van werkgevers steeds meer verwacht wordt.

Door te kijken naar wat mensen echt als waardevol beschouwen voor hun geluk en daarin te investeren is Your Social Club ontstaan. Een premium Club die zich inzet voor meer sociale verbinding, vitaliteit en welzijn.